Indexhibit
Index + Exhibit

Login:

Created by
Daniel Eatock
Jeffery Vaska
And You

Indexhibit was updated to version 2.1.4 on April 10, 2017.

transferring to a new host

 

Indexhibit version: Legacy
Thread is not resolved.

ilferroud
ITALY
9 year(s) ago
Permalink Post

Hello!

I'm moving from my temporary website to a new ".com" one.
I'd love to know if it's enought to download via FTP all
the files from the old one and upload them to the new website
setting the database and privacy permissions?
-
thanks for your help.
I tried times ago but I lost everything in the Indexhibit
control panel I didn't have all the sections created before.

Vaska A
UNITED STATES
9 year(s) ago
Permalink Post

Nope, it's not enough. You need to export your database (using PHPMyAdmin) and then import it into the database on your new host. Then, you will need to update the /ndxz-studio/config/config.php file with the new database connection info.

ilferroud
ITALY
9 year(s) ago
Permalink Post

ouch!
it's hard to use the PHPMyAdmin.

I tried and I get back just a text file.

Vaska A
UNITED STATES
9 year(s) ago
Permalink Post

This is roughly what it should look like when you export...be sure you 'select all' and export the file by giving it a name.

ilferroud
ITALY
9 year(s) ago
Permalink Post

I did it and I tried to import the .sql file to the new host but I had a strange error 1064.
-
I'm sure it will be easier to remake the website from the beginning.

thank you so much!

Vaska A
UNITED STATES
9 year(s) ago
Permalink Post

Ah yes...that happens. You just need to edit out some lines at the beginning of the file to get around that. Unless, the new host has an old version of mysql...then it's not worth trying...

ilferroud
ITALY
9 year(s) ago
Permalink Post

this is the error:

Errore

query SQL:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.9.1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Generato il: 17 Apr, 2009 at 09:23 PM
-- Versione MySQL: 5.1.30
-- Versione PHP: 4.4.9
--
-- Database: `my_federicoferrari`
--
-- --------------------------------------------------------
--
-- Struttura della tabella `iptocountry`
--
CREATE TABLE `iptocountry` (
`ip_from` double NOT NULL default '0',
`ip_to` double NOT NULL default '0',
`country_code2` char( 2 ) NOT NULL default '',
`country_code3` char( 3 ) NOT NULL default '',
`country_name` varchar( 50 ) NOT NULL default '',
KEY `ip_from_to_idx` ( `ip_from` , `ip_to` )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin1;

Messaggio di MySQL: Documentazione
#1050 - Table 'iptocountry' already exists

maybe I have to remove the old database content and then import the new one?

Vaska A
UNITED STATES
9 year(s) ago
Permalink Post

Woops...I should have mentioned that...but make a backup of that one as well first...then delete them and try to import...

ilferroud
ITALY
9 year(s) ago
Permalink Post

YES!

I did it.

thank you so much.
Soon I'll be able to appear on the participants page.

yuuuuuu

ilferroud
ITALY
9 year(s) ago
Permalink Post

ehi!
you can add me right now!

www.thisisfed.com

Vaska A
UNITED STATES
9 year(s) ago
Permalink Post

Email this to us or it will get lost...

participants [at] indexhibit [dot] org

oscarito
SPAIN
8 year(s) ago
Permalink Post

Hi :)

I'm having error #1064 too when importing my Indexhibit DB (exported exactly as Vaska said above) in a new server. Vaska said: You just need to edit out some lines at the beginning of the file to get around that. .

My sql file starts...:

  1. -- phpMyAdmin SQL Dump
  2. -- version 2.6.0-pl2
  3. -- http://www.phpmyadmin.net
  4. -- 
  5. -- Servidor: 212.139...
  6. -- Tiempo de generaci√≥n: 09-10-2009 a las 10:12:36
  7. -- Versi√≥n del servidor: 4.1.22
  8. -- Versi√≥n de PHP: 4.3.10
  9. -- 
  10. -- Base de datos: `number`
  11. -- 

-- --------------------------------------------------------

--
-- Estructura de tabla para la tabla `ndxz_media`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `ndxz_media` (
`media_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`media_ref_id` smallint(6) NOT NULL default '0', (...)

And I receive this error:

  1. #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  2.   `object` varchar(100) NO 
  3. Coul you tell me, please, how could I edit that first lines to make them work? If it is simple :)
oscarito
SPAIN
8 year(s) ago
Permalink Post

Emmm... line 3 of the code above is not code, is my ask for help: Could you tell me, please, how could I edit that first lines to make them work? If it is simple

  1. Thank you :)

Vaska A
UNITED STATES
8 year(s) ago
Permalink Post

Hola oscarito...

I can't tell from your post which is "line 3" cauing the problem...nor I can tell my this sample of code. I think the line causing the problem was not posted...just a guess though.

oscarito
SPAIN
8 year(s) ago
Permalink Post

Sorry if I didn't explain (or understand) well, my english is... not very good.

- My problem: #1064 error importing DB, same as ilferroud.
- Solution: you suggested him to edit out some lines at the beginning of the [sql] file.
- First lines of my sql file:

  1. -- phpMyAdmin SQL Dump
  2. -- version 2.6.0-pl2
  3. -- http://www.phpmyadmin.net
  4. -- 
  5. -- Servidor: 212...
  6. -- Tiempo de generaci√≥n: 09-10-2009 a las 10:12:36
  7. -- Versi√≥n del servidor: 4.1.22
  8. -- Versi√≥n de PHP: 4.3.10
  9. -- 
  10. -- Base de datos: `---`
  11. -- 
  12. -- --------------------------------------------------------
  13. -- 
  14. -- Estructura de tabla para la tabla `ndxz_media`
  15. -- 
  16. CREATE TABLE IF NOT EXISTS `ndxz_media` (
  17.   `media_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  18.   `media_ref_id` smallint(6) NOT NULL default '0',
  19.   `media_obj_type` varchar(15) NOT NULL default '',
  20.   `media_mime` varchar(15) NOT NULL default '',
  21.   `media_tags` varchar(255) NOT NULL default '0',
  22.   `media_file` varchar(255) NOT NULL default '',
  23.   `media_title` varchar(255) NOT NULL default '',
  24.   `media_caption` tinytext NOT NULL,
  25.   `media_x` varchar(5) NOT NULL default '',
  26.   `media_y` varchar(5) NOT NULL default '',
  27.   `media_kb` mediumint(9) NOT NULL default '0',
  28.   `media_udate` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  29.   `media_uploaded` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  30.   `media_order` smallint(3) NOT NULL default '999',
  31.   `media_hide` tinyint(1) NOT NULL default '0',
  32.   PRIMARY KEY  (`media_id`)
  33. ) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=353 DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=353 ; 

Maybe can you see the problem in this lines...? Thanks again!

Vaska A
UNITED STATES
8 year(s) ago
Permalink Post

I would edit out this part:

  1. -- phpMyAdmin SQL Dump
  2. -- version 2.6.0-pl2
  3. -- http://www.phpmyadmin.net
  4. -- 
  5. -- Servidor: 212...
  6. -- Tiempo de generaci√≥n: 09-10-2009 a las 10:12:36
  7. -- Versi√≥n del servidor: 4.1.22
  8. -- Versi√≥n de PHP: 4.3.10
  9. -- 
  10. -- Base de datos: `---`
  11. -- 
  12. -- --------------------------------------------------------
  13. -- 
  14. -- Estructura de tabla para la tabla `ndxz_media`
  15. -- 

But, I don't think this is the problem. Try it first though...

I believe the problem has to do with incompatible MySQL versions. Yeah, it's a bit frustrating...

Get back to me if the first suggestion doesn't work...then we'll go to the next level. Don't worry though, in the end we'll be able to make this work I'm quite sure.

oscarito
SPAIN
8 year(s) ago
Permalink Post

Good news: It works. Not so good: It works only partially. I deleted all lines starting with "--" 
and the DB was imported OK. Now I can see the home page, but non of the left links works: 

"The requested URL /left/link/ was not found on this server."  :(

?????????????

:-)

oscarito
SPAIN
8 year(s) ago
Permalink Post

Now it works 100%

Why the links didn't work in my web after the transfer? Because I forgot to transfer .htaccess file (it was hidden) from one server to other.

Thank you very much for your help, Vaska.

:-)

Vaska A
UNITED STATES
8 year(s) ago
Permalink Post

Ah great...good catch. I certainly didn't think of that one.

Sorry, but I've been out all afternoon.

;)

dofori
UNITED STATES
8 year(s) ago
Permalink Post
  1. Hi - I've followed the instructions above, but I keep getting errors when I try and import my database file on the new server:
  2. Error
  3. SQL query:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `iptocountry` (

`ip_from` DOUBLE NOT NULL DEFAULT '0',
`ip_to` DOUBLE NOT NULL DEFAULT '0',
`country_code2` CHAR( 2 ) NOT NULL ,
`country_code3` CHAR( 3 ) NOT NULL ,
`country_name` VARCHAR( 50 ) NOT NULL ,
KEY `ip_from_to_idx` ( `ip_from` , `ip_to` )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin1;

MySQL said:

#1046 - No database selected

What lines of code am I supposed to delete to make this work?

Showing 1 - 20 of 20 posts in Forum » Installation » transferring to a new host
 

This thread has been closed, thank you.