Indexhibit
Index + Exhibit

Login:

Created by
Daniel Eatock
Jeffery Vaska
And You

Indexhibit was updated to version 2.1.4 on April 10, 2017.

upgrade made my SEO drop

 

Indexhibit version: 2.0
Thread is resolved.

nhc987
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Hi, I upgraded two days ago and according to my statistics have gotten 0 hits since. I averaged about 15-40 before upgrading and was the top hit on Google when you searched "Nick Carter artist" and I'm nowhere. What happened?? My site works.
nickcarter.us

nhc987
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

I did the URL cleanup as a part of the upgrade process, could that have affected things?

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

Google might need to crawl/analyze your site again if urls have changed.
I think you can re-initiate this, from google analytics...

nhc987
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Thank you, so I did that and everything looks fine on that end. My 1.0 'Statistics' page and my new 2.0 'Statistics' page both say I've had 0 hits since upgrading... The 2.0 page has absolutely no info, this is from the 1.0 page:

This Week    Total    Unique    Refers
Today    0    0    0
Yesterday    0    0    0
2 days ago    0    0    0
3 days ago    0    0    0
4 days ago    34    15    2

Also, likely unrelated: I can't delete the "ongoing" projects section even though it doesn't have any pages in it.

nhc987
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

I figured out the "ongoing" thing, ignore that red herring.

nhc987
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

I figured out the "ongoing" thing, ignore that red herring.

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

I'm not sure I understand - did you manage to get your SEO done?

nhc987
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

What should I be looking for in the Webmaster Tools?

Why would my statistics (nickcarter.us/ndxzstudio/) show 0 page visits? It's been 4 days since I upgraded to 2.0.

Thank you!

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

Check out this post: indexhibit.org/forum/thread/18053/
As for the webmaster tools you should search how to get google to crawl your site again.

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Statistics are not SEO. You simply need to get your statistics working again (see above post).

nhc987
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

The above post doesn't seem to have any directions about getting "statistics working again," it's about merging accounts. I can sign in separately to my ndxz-studio and ndxzstudio accounts (is this supposed to be the case?) but neither one is showing hits that I know are occurring on the site (and are reflected on my Google Analytics account).

Is it normal for an Indexhibit website to drop down several pages in a Google search result (for going on 6 days now) immediately following upgrade from 1.0 to 2.0? If I knew this would happen I wouldn't have upgraded.

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

But we don't control Google indexing. Your site likely dropped in their ranking even before you upgraded. There is nothing fundamentally different that would change that - unless you made more complex changes to your site.

Your statistics not working doesn't have anything at all to do with Google - you simply need to change some permissions to get the /ndxzsite/plugin/ajax.php facility working again.

At this point, you should be looking into Google webmaster tools and site indexing to try to improve things - again, we don't control what Google does with your Pagerank (and know that they are constantly tweaking how it works). Your site validates perfectly, as well.

nhc987
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Which permissions might have been messed up by the upgrade? I haven't found any that are not 755 or 644.

Also, I just started my first new exhibit since upgrading and I'm getting an "Error, file is too big" when I try to upload new images, even images less than 1 MB. Any idea what I can do to fix this?

nhc987
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Figured out the statistics question - just had to enable the Statistics plugin in the Admin>Plugins.

Any ideas about the file-too-big question?
Thanks yall.

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

Check out these threads:
indexhibit.org/forum/thread/16600/
indexhibit.org/forum/thread/16594/

I'm closing this thread because the initial issue seems to be resolved.

Showing 1 - 15 of 15 posts in Forum » Upgrade » upgrade made my SEO drop
 

This thread has been closed, thank you.