Indexhibit
Index + Exhibit

Login:

Created by
Daniel Eatock
Jeffery Vaska
And You

Indexhibit was updated to version 2.1.4 on April 10, 2017.

Upgrading to CMS 2 from older version of my website

 

Indexhibit version: 2.0
Thread is resolved.

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Hello, I am trying to install CMS 2 - should I upload new files onto webroot ? I don't want to lose old site, just upgrade version of indexhibit

I read somewhere that I have to save all my old files and start from scratch, I was wondering if I can just perform an upgrade as smoothly as possible?

thanks

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

Hello there!

In the Help section on the left there's a link called "Upgrade to version two"
Check it out!

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

No, you don't have to start from scratch. You may need to spend some time upgrading templates.

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Thank you! Yes I did see the help section beforehand...thanks for reminding me...

a last kind of question: I don't remember from last time, what are the 0777 permissions ? I use GoDaddy hosting, how do I find the relevant section through that if anyone knows?
I am attempting to back up the site via Dreamweaver and FTP's hopefully it will work ...

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

I recommend not using DW. It does some odd things and unless you are well versed in using it things could go wrong.

You should use a proper FTP application to do permissions - I prefer Coda (for Mac) to do all of these things (but it's not free).

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Hi - thanks for introducing me to Coda! amazing.
I can see its saved my SQL on a backup folder - is this sufficient backup enough?
Do I need to save anything else?

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Apologies for the self-evident question, but when I install the upgrade on webroot
do I make new folders /ndxzsite/ or should I add the relevant files onto the existing folders from version 1 ?

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

you don't need to make new folders.
You just upload version 2 files and folders as described here: indexhibit.org/tutorials/upgrade/upgrade-to-version-two/

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

I've followed the instructions but somehow now I am getting

Warning: require_once(ndxzsite/config/options.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/content/24/7623624/html/index.php on line 9

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'ndxzsite/config/options.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/content/24/7623624/html/index.php on line 9

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

I've resolved it , all seems up and running. Now I guess I need to update my templates? Still getting errors like input files selected

stellabaraklianou.com

thanks

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Visit each exhibit via the studio and it will regenerate your images - that's what those error messages are about right now. Easy fix...

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Hi again - I'm having no luck - how do I do this exactly? Via webroot or the indexhibit site?
Everything has changed in the new version - where do I find and upgrade my templates like you mentioned before?

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

Login here: stellabaraklianou.com/ndxzstudio/
Edit each exhibit and update the format by clicking the exhibit options link.

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

No luck yet! can someone please advise me where I am going wrong?
I've gone into each exhibit and click exhibit options, in the edit I can see my images , when i check on website I still get "no input file selected"

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Well, right now you are having modrewrite problems - did you set things up properly? There is a short tutorial about this in the help section.

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Yes I followed all the set-up instructions...
I am no expert !
Please help!

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

But, it's not working. Which means something is wrong with the htaccess rules - did you try the alternate that is listed on the tutorial?

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Otherwise, revert back to non clean url's for the moment.

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Driving me mad...I just want it to show the images again!

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

can you help? paid service that you offer , thanks

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

It is htaccess - the file is currently empty from what I can see.
But where do I go to update this & how , what coding ?

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

should I upload the htaccess file again onto webroot?

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

There are two htaccess files, one from previous version and one new - the new one is empty. should I update with the following

/RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^(.+) - [PT,L]
RewriteRule ^(.+) index.php/

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

Try to reupload the htaccess file from the original indexhibit download.
Don't forget to rename it with a dot in the front: .htaccess

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

it seems to be empty, thats the problem I think

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Hi - if you can offer me a step by step instruction on htaccess file that would be much appreciated,
thanks

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

Did you try my suggestion above?
Reupload the htaccess file from the original indexhibit download and renaming it to .htaccess ?

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Now the whole URL is not working for some reason I tried to re-upload the file.
renaming with .htaccess is not permitted - I attempted it and is this now why URL not working?

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

please help

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

what do you mean not permitted? are you doin this with your ftp app?
try removing the old .htaccess before uploading and renaming the one that came with indexhibit

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Ok thanks! btw, are you greek ?

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

OK , I have now updated to .htaccess and added /
still no input file selected.

I'm attempting to clean up URL and my config folder is empty. When I was updating indexhibit the server was slow, is it possible that some templates are missing because of this?
should I re-install ?

arsondpi
GREECE
5 year(s) ago
Permalink Post

One step at a time.
Get the site working without clean url's.
Then try it with clean url's. If it still breaks then ask your host if they can enable MOD_REWRITE in your server.

*yes I'm Greek.

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

I am really not having any luck here...can you help by any chance ? do you skype or something - I've tried everything and all I am getting is no input file
greek too

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

In an hour, when I'm back in my studio, I can take a look.

stellabar
UNITED KINGDOM
5 year(s) ago
Permalink Post

Ok ! thank you! I'll be here

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Send me your FTP login to: contact at indexhibit dot org

I'll be back shortly...

Vaska A
UNITED STATES
5 year(s) ago
Permalink Post

Works great for me...

You didn't follow the direction and enable modrewrite in the options.php file.

 

This thread has been closed, thank you.